VINDER AF The Native Cooking Award 2016 SVERIGE
VINDER 2016

 

SVERIGE

 

 

(holdkaptajn)

 

Rod PÈREZ

Ekstedt*

Stockholm

 

Sayan Isaksson

Esperanto*

Stockholm

 

Lina Ahlin

Agrikultur

Stockholm

 

Martin Sjöstrand

Hörte Brygga

Skivarp

Konkurrencen   |   Knuthenlund   |   TerrOIr   |   DELTAGERE   |    Dommerne    |    Farmers Market

 

  Program   |   rejse og ophold   |   Praktisk   |   Presse   |   Sponsorer

NR.2

 

BELGIEN

 

 

(holdkaptajn)

 

Nick Bril

Restaurant The Jane**

Antwerpen

 

 

Michael Vrijmoed

Restaurant Vrijmoed*

Gent

 

Tim Boury

Boury*

Roeselare

 

Marcello Ballardin

Restaurant OAK

Gent

NR.3

 

norge

 

 

(holdkaptajn)

 

Ronny Kolvik

Arakataka

Oslo

 

 

Mikael Svensson

Kontrast*

Oslo

 

Christopher Haatuft

Lysverket

Bergen

 

Øyvind BØe

Statholdergaarden

Oslo

 

PRESSENS PRIS
The Native Cooking Award holder pause i 2017 og vender tilbage i 2018.

Dato offentliggøres her på siten ...

konkurrencen

The Native Cooking Award er en international konkurrence for kokke på Michelin-niveau eller tilsvarende.

Konkurrencen finder sted hvert år ved og omkring Knuthenlund Gods på Lolland.

 

Hvert deltagerland stiller med et hold på fire kokke. Holdene har 6 timer til at forberede en tre-retters menu med udgangspunkt i de råvarer og forarbejdede fødevarer, der indgår i årets konkurrence, samt urter, bær, svampe mm., som de kan finde i naturen omkring Knuthenlund. Kokkene konkurrerer på lige vilkår. De får først kendskab til årets råvarer og fødevarer dagen før konkurrencen. Under konkurrencens har de ens køkkener uden elektriske hjælpemidler, samt to kuglegriller. The Native Cooking Award foregår i det fri, og publikum har mulighed for at følge kokkenes arbejde på allernærmeste hold.

 

 

 

 

 

Knuthenlund Gods blev i 2007 omlagt til økologisk drift og er i dag blandt Danmarks største økologiske landbrug med grise, får og køer, samt markafgrøder.

 

Knuthenlund Gods har sit eget mejeri, hvor man fremstiller oste på ko- og fåremælk.

Ostene fra Knuthenlund har gennemårene hentet mange priser ved internationale ostekonkurrencer. Godset har også sin gårdbutik. Her kan man købe Knuthenlunds egne oste og mejeriprodukter, charcuteri og lokalt producerede fødevarer fra andre lolland-falsterske producenter, samt økologiske fødevarer fra særligt udvalgte producenter uden for Lolland-Falster.

 

Læs mere om Knuthenlund og gårdbutikken her.

KNUTHENLUND

Lolland-Falster er begunstiget af særlige klimatiske og geologiske forhold, som gør området særligt velegnet til landbrugsproduktion.

 

Det er baggrunden for, at især planter fra øerne udvikler mere smag og flere nuancer, som gør dem eftertragtede blandt gastronomer og fødevareproducenter.

 

TERROIR
DELTAGERE

 

DANMARK

 

 

(holdkaptajn)

 

Torsten Schmidt

Malling & Schmidt

Århus

 

Karlos Ponte

Restaurant Taller

København

 

ChristoFFer Sørensen

Dragsholm Slot

Hørve

 

Thomas Laursen

Sejs

 

BELGIEN

 

 

(holdkaptajn)

 

Nick Bril

Restaurant The Jane**

Antwerpen

 

 

Michael Vrijmoed

Restaurant Vrijmoed*

Gent

 

Tim Boury

Boury*

Roeselare

 

Marcello Ballardin

Restaurant OAK

Gent

 

SVERIGE

 

 

(holdkaptajn)

 

Rod PÈREZ

Ekstedt*

Stockholm

 

Sayan Isaksson

Esperanto*

Stockholm

 

Lina Ahlin

Agrikultur

Stockholm

 

Martin Sjöstrand

Hörte Brygga

Skivarp

 

FRANKRIG

 

 

(holdkaptajn)

 

Daniel Baratier

Les Déserteurs

Paris

 

 

Atsushi Tanaka

AT

Paris

 

Mathieu Rostaing

Café Sillon

Lyon

 

Daniel Lutrand

Le Pastis

Paris

 

 

norge

 

 

(holdkaptajn)

 

Ronny Kolvik

Arakataka

Oslo

 

 

Mikael Svensson

Kontrast*

Oslo

 

Christopher Haatuft

Lysverket

Bergen

 

Øyvind BØe

Statholdergaarden

Oslo

 

 

HOVEDDOMMER

 

Francis Cardenau

Le Sommelier, København

Danmark

 

ÆRESDOMMER

 

Catherine Fogel Danmark

 

Laurent Vanparys Frankrig

 

DOMMERE

 

 

BELGIEN

 

Julien Burlat

Domé*, Antwerpen

 

FRANKRIG

 

Bertrand Grebaut

Septime*, Paris

 

NORGE

 

Even Ramsvik

Yalajali*, Oslo (Lukket ultimo 2015)

 

SVERIGE

 

Niklas Löfgren

Restaurant Ekstedt*, Stockholm

 

DANMARK

 

Rasmus Kofoed

Geranium***, København

DOMMERE

I tilknytning til The Native Cooking Award holder vi et fødevaremarked, hvor lokale producenter præsenterer og sælger egne produkter. I år kan du også møde en række producenter, der ikke er fra Lolland-Falster, men som er med, fordi de leverer produkter af høj kvalitet til Knuthenlunds gårdbutik.

Farmer’s Market - 28. og 29. maj

FARMERs' MARKET

2010 Velsmag Ad Libitum

Almnæs Bruk

Bandholm Hotel

Cacoon & Oneleg by Susanne Smidt

Chaplon Tea

Dalbakkegaard

Frederiksdal Kirsebærvin

Hvidkildegaard

Jacob & Jakob Icecream

Jyderodsgaard

Kaffehuset Møn

KALU - Nordic Food

 

Kernegaarden

Knuthenlund Gårdbutik og Café

Krenkerup Bryggeri

LêLê Streetfood  (Søndag)

LF Lovestorm

Morsø

Det italienske Køkken

Sorring Bær

Strynø Frugthave

Summerbird

Vilstrup Bacon

Østergaard Vin

 

Det første hold får adgang til råvarer og kan sende folk i mark og skov

for at fouragere. Med ti minutters interval sendes de fire andre hold af sted.

 

Det første hold præsenterer holdets menu for dommere og publikum.

Med ti minutters interval præsenterer de øvrige hold deres menuer.

 

Holdene præsenterer og serverer med ti minutters mellemrum

deres forretter for juryen

 

Holdene præsenterer og serverer med ti minutters mellemrum

deres hovedretter for juryen

 

Holdene præsenterer og serverer med ti minutters mellemrum

deres desserter for juryen

 

Juryen kårer årets vinder af The Native Cooking Award 2016

Hele dagen er det lokale fødevaremarked og Knuthenlunds gårdbutik åben.

På pladsen kan der købes noget godt at spise, kolde forfriskninger og te og kaffe.

09:00

 

 

12:00

 

 

13:00

 

 

14:00

 

 

15:00

 

 

16:30

PROGRAM

Foreningen bag The Native Cooking Award er en non-profit organisation, og afviklingen af den årlige konkurrence kan kun lade sig gøre, fordi en række sponsorer gavmildt støtter konkurrencen.

 

Tak til ...

SPONSORER

The Native Cooking Award 2016 finder sted på og omkring Knuthenlund Gods søndag den 29. maj 2016 mellem klokken 9 og 17. I forbindelse med konkurrencen er der et fødevaremarked, hvor lokale producenter sammen med Knuthenlunds gårdbutik, præsenterer lokalt fremstillede og økologiske fødevarer.

 

 

Knuthenlund:

Knuthenlundvej 7B 4952, Stokkemarke

 

T: 5471 1380

INFO
OPHOLD

Der er mange muligheder for overnatning på Lolland-Falster, hvis du kombinere besøget på The Native Cooking Award med en miniferie:

 

Bandholm Hotel

www.bandholmhotel.dk

 

Hotel Sakskøbing

www.hotel-saxkjobing.dk

 

Hotel Maribo Søpark

www.millinghotels.dk

 

Factory Lodge

www.factorylodge.com

 

Skovridergården

www.skovridergaarden.dk

 

 

Endvidere er der også et stort udbud

af Bed & Breakfast på Lolland-Falster.

Sådan kommer du til Knuthenlund med bil:

 

 

Fra København:

Kør ad Sydmotorvejen, E47, mod Rødby. Drej fra ved Maribo, Afkørsel 48, og tag Rute 9 mod Taars. Når du kommer til Stokkemarke skal du følge skiltene mod Knuthenlund.

 

 

Fra Fyn og Jylland:

Det er nemmest at tage færgen fra Langeland til Lolland. Se rejsetider på Færgens hjemmeside.

 

Når du ankommer til Taars på Lolland følger du Rute 9 til Stokkemarke og derefter skiltene mod Knuthenlund.

 

 

 

Se sejltider og bestil billet:

www.faergen.dk

REJSE

PRESSEKONTAKT

 

Vi har et omfattende arkiv med fotos fra tidligere konkurrencer og Knuthenlund.

Det stiller vi gerne til rådighed for medierne I forbindelse med omtale af The Native Cooking Award.

 

 

Knuthenlund

 

Tlf: 54711380

 

 

PRESSE

LOGIN

Det er foreningen The Native Cooking Award, der hvert år står bag afviklingen af

den internationale konkurrence i samarbejde med Knuthenlund Gods og Knuthenlund Mejeri.

Man kan støtte foreningen ved at melde sig ind. Et års medlemskab koster 250 kr.

VI SES

 

Søndag den 29. maj 2016

kl. 9.00 - 17.00

 på Knuthenlund Gods